Till det här fina huset i Täby byggde vi en vacker altan i lärk, i flera nivåer, med insynsskydd och en lyxig jacuzzi nedsänkt i altanens däck. Vi valde att bygga altanen i lärkträ och tryckimpregnerade räcken samt insynsskydd där det behövdes avskildhet. Lärkträ är bra för den här typen av altaner av många anledningar. Det är ett slitstarkt och väderbeständigt material. För att inte nämna att lärk har en färg och struktur som känns fräsch och passar i många sammanhang.

När man vill ordna en fin uteplats till sitt hus brukar det vanligtvis innebära en lång rad beslut innan man landar i att man vill bygga en altan i trä. När beslutet är taget hjälper vi alltid till att ta fram en lösning som passar bygga en altan som passar sin omgivning, är funktionellt och som uppfyller de önskemål man kan tänkas ha på sin nya altan.

Bygg altan efter just dina behov

Tanken med att bygga altanen i flera nivåer var just för att få en känsla av olika rum. En plats med soffgrupp och en annan med utrymme för att sola och bada i jacuzzin. Altanen möter trädgården i en vacker trappa klädd i lärkträ. De två nivåerna eller rummen på altanen skiljer sig åt genom att vi har lagt lärk-trallen och träets struktur i rät vinkel mot varandra. Detta ger altanen en unik och snygg karaktär. Trallen för lärkträet vi använde är 145 cm bred och har en räfflad yta som ger ett lyxigt intryck samtidigt som det ger ökat grepp.